Hej, pierwszy raz publikuję i potrzebuję pomocy. Pracuję nad rozwiązywaniem problemów z 2016 ST mojego kumpla i wyrzuca P08AA, a czasami inne kody niskiego napięcia. On już wymienił wszystkie trzy czujniki sprzęgła, siłownik sprzęgła i odpowietrzyłem układ. Sprawdziłem uziemienia, prześledziłem całe okablowanie do czujnika, który znajduje się za skrzynką akumulatora i wszystkie trzy przewody kończą się w PCM. Sprawdziłem ciągłość wszystkich trzech i wszystkie pokazują 0,0 omów i mam spadek napięcia 0,1 V. Jak tylko podłączę PCM i wykonam test punkt po punkcie, mam napięcie na przewodzie CPP, gdy mówi, że nie powinienem go mieć, i nie mam nawet w przybliżeniu określonej rezystancji na wszystkich trzech przewodach. (2600 omów) Warsztat powiedział, że powinno być 10k lub więcej dla tego testu. Kiedy sprawdziłem napięcie odniesienia, poprosił o 4,5 do 5,5 V i dostałem dokładnie 5. Jeśli chodzi o stan PCM od strony wizualnej, jest skorodowany, przewód CPP wchodzi w miejsce z dużą ilością korozji, skrzynka, w której jest przechowywany, nie jest już uszczelniona, a wykładzina błotnika jest uszkodzona. Jestem prawie pewien, że to mój problem, ale chciałem zapytać o więcej opinii, ponieważ wszyscy moi techniczni znajomi nawet nie chcą tego dotknąć ani udzielić żadnej rady i muszę wkrótce znaleźć rozwiązanie. Ten samochód miał również kilka innych prac, a do niego właśnie włożono standardowy silnik po tym, jak był strojony i budowany z dużą turbosprężarką, i ma tu i ówdzie inne dziwactwa, które również skłaniają mnie do myślenia, że strojenie mogło nigdy nie zostać całkowicie wymazane. Pytania, komentarze, czekam na nie!