Ford Focus ST Forum banner
61 - 80 of 84 Posts
Czy ktoś rozwiązał ten problem? Właśnie wymieniłem sprzęgło i pompę sprzęgła i teraz to szwankuje. Dzieje się dokładnie to samo, 66%, gdy pedał jest w górze, 100%, gdy jest w dole. Odłączyłem czujnik na grodzi i teraz pokazuje zero. Zastanawiam się, czy jakoś go uszkodziłem? W każdym razie, czy ktoś naprawił swój?

Dzięki
Czy w ogóle czytałeś ten wątek?
Post #44 pokazuje, której części potrzebujesz i który czujnik podłączyć.

Czy ty w ogóle czytałeś ten wątek?
Post #44 pokazuje, której części potrzebujesz i który czujnik podłączyć.
Tak. Przeczytałem cały wątek, ale nigdy nie zaktualizowałeś informacji, czy to rzeczywiście naprawiło problem. Po prostu potwierdzam, zanim zamówię daną część. Czy wymieniłeś cały główny cylinder ponownie, czy tylko wyciągnąłeś czujnik z nowego i umieściłeś go w starym?

Cóż, zamówiłem nową część, mam nadzieję, że to naprawi i że nie będę musiał znowu wyciągać całego siłownika głównego. Na pewno zaktualizuję, jeśli to naprawi, aby pomóc przyszłym właścicielom, którzy mogą napotkać ten sam problem.

Tak, to jest ta część, która to naprawi, ponieważ mamy dokładnie te same objawy.
66% pozycja pedału.
To i tak kłopot, trzeba wyjąć akumulator, a także śruby z wnętrza samochodu.
Powodzenia.

Dzięki za potwierdzenie, że naprawiło to Twój. Mam już wyjęty akumulator/skrzynkę z samochodu, więc przynajmniej tyle. Udało mi się go odpiąć i wyjąć bez wyjmowania zespołu pedałów, więc mam nadzieję, że uda mi się zatrzasnąć nowy na miejscu. Właściwie to nawet nie widzę, jak mogłem uszkodzić stary... Chyba muszą być trochę delikatne?

Dzięki za potwierdzenie, że naprawiło to Twój. Mam już wyjęty akumulator/skrzynkę z samochodu, więc przynajmniej tyle. Udało mi się go odpiąć i wyjąć bez wyjmowania zespołu pedałów, więc mam nadzieję, że uda mi się zatrzasnąć nowy na miejscu. Właściwie to nawet nie wiem, jak mogłem uszkodzić swój stary... Chyba muszą być dość delikatne?
mają w środku pasek magnetyczny, który, jak sądzę, z czasem się psuje.

Chciałem tylko przekazać aktualizację. Wymieniłem czujnik Halla i nadal dawał ten sam kod, jednak przetestowałem go z czujnikiem podłączonym do pompy hamulcowej, z którą przyszedł, i błąd zniknął. Oznacza to, że istnieje wewnętrzna różnica w pompach hamulcowych z czujnikami i bez nich. To dziwne, ponieważ oba typy mają miejsce do podłączenia czujnika Halla. W każdym razie, chyba muszę tylko wymienić zespół tłoka i zastosować go do mechanizmu pedału. Cóż, mam nadzieję, że to komuś pomoże w przyszłości. Innymi słowy, kupując jeden dla 15+, upewnij się, że jest z czujnikiem!

Chciałem tylko zaktualizować informacje. Wymieniłem czujnik Halla i nadal dawał ten sam kod, jednak przetestowałem z czujnikiem podłączonym do pompy hamulcowej, z którą był dostarczony i błąd zniknął. Oznacza to, że istnieje wewnętrzna różnica w pompach hamulcowych z czujnikami i bez nich. To dziwne, ponieważ mają miejsce do podłączenia czujnika Halla w obu stylach. W każdym razie, chyba muszę tylko wymienić zespół tłoka i zastosować go do mechanizmu pedału. Cóż, mam nadzieję, że to komuś pomoże w przyszłości. Innymi słowy, kupując jeden dla 15+, upewnij się, że jest on dostarczany z czujnikiem!
Zrzut ekranu numeru części, który zamieściłem wcześniej, pokazuje pompę hamulcową dla RS, 13 i 14, która moim zdaniem nie była dostarczana z tym czujnikiem.
Możesz kupić część RS i na pewno jest ona dostarczana z czujnikiem. Jeśli kupujesz dla ST, mogą wysłać cylinder z 13 lub 14 roku
Image

Zrzut ekranu z numerem części, który zamieściłem wcześniej, pokazuje pompę hamulcową do RS, 13 i 14, która, jak sądzę, nie była dostarczana z tym czujnikiem.
Możesz kupić część RS i na pewno będzie ona dostarczana z czujnikiem. Jeśli kupujesz do ST, mogą wysłać cylinder z 13 lub 14 roku
View attachment 404687
Tak, to ten, który kupiłem, żeby dostać nowy czujnik. Właśnie wyjąłem czujnik, myśląc, że mogę wymienić tylko ten, ale wygląda na to, że będę musiał wyjąć zespół pedału i wymienić całość. Czy biały sworzeń po prostu odłącza się od zespołu pedału?

Tak, to ten, który kupiłem, żeby dostać nowy czujnik. Właśnie wyciągnąłem czujnik, myśląc, że mogę tylko to wymienić, ale wygląda na to, że będę musiał wyciągnąć zespół pedału i wymienić całość. Biały sworzeń po prostu odłącza się od zespołu pedału?
Tak, po prostu odłącza się od zespołu, ale cały cylinder musi być nowy, żeby działał, a nie tylko biały klips.
Dlatego wspomniałem o śrubach pod pedałem, aby go wyjąć..

Ford powiedział mi, że mogą skalibrować czujnik na pompie hamulcowej za 30,00. Może więc po prostu wymagać ponownej kalibracji. Zamierzam tego spróbować, zanim spróbuję ponownie zrobić pompę hamulcową. XD

Obecnie w Fordzie. Powinno być wkrótce gotowe. 🤷 Wiele osób powiedziało mi, że kalibracja czujników nie jest możliwa... więc... zobaczymy. XD Bardzo liczę na to, że nie będę musiał robić całego pedału sprzęgła od nowa.

Currently at Ford. Should be done soon. 🤷 Many people have told me calibrating sensors isn't a thing....so... we'll see. XD I'm very much hoping I won't have to redo the entire clutch pedal.
Daj nam znać, czy im się to udało, zaoszczędziłoby to dużo pracy.

lub jak zwykle robiąc rzeczy z dupy

Więc to jest od Forda... chociaż nie jestem pewien, dlaczego mówi "Myślę", skoro powiedzieli mi, że mogą to skalibrować. Ostatecznie będę musiał znowu się do tego zabrać, ale albo A. Kalibracja jest możliwa, albo B, jak już mówiłem. Pracownicy tutaj są na narkotykach. 🤣🤣🤣

Tak, nie potrzeba prowadzenia przewodów, ktoś inny założył nowy wątek na ten temat i ma dobre schematy.

Przechodzę przez to w sklepie właśnie teraz na ST z 2018 roku. Włożyliśmy aftermarketowy cylinder główny, który ma miejsce na czujnik, który działa, ale aftermarketowy cylinder główny nie ma wewnętrznej części, która komunikuje się z czujnikiem. Możesz wziąć magnes do OEM i aftermarket i poczuć różnicę. Próbowałem Luk, Dorman i Napa, wszystkie takie same. Zamówiłem OEM, który zawiera czujnik i działa!

Przechodzę przez to w warsztacie w tej chwili w 2018 ST. Włożyliśmy aftermarketowy cylinder główny, który ma miejsce na czujnik, który działa, ale aftermarketowy cylinder główny nie ma wewnętrznej części, która komunikuje się z czujnikiem. Możesz wziąć magnes do OEM i aftermarket i poczuć różnicę. Próbowałem Luk, Dorman i Napa, wszystkie takie same. Zamówiłem OEM, który zawiera czujnik i działa!
Dostałem OEM, który był 2015+ i nie miał czujnika. Muszę wiedzieć dokładnie, co kupiłeś. I skąd. Proszę bracie. Potrzebuję, żeby mój samochód nie był opóźniony i myślał, że jest automatyczny. 🤣🤣

61 - 80 of 84 Posts