Ford Focus ST Forum banner
21 - 25 of 25 Posts
Czy AGS kontroluje lewą i prawą stronę grilla osobno? Wczoraj na torze doświadczyłem szybkiego przegrzania, w mniej niż 5 minut, a temperatury rosły do "H" na wskaźniku i ECU obcinało zapłon/doładowanie. Kiedy wjechałem do środka, lewa strona AGS była otwarta, ale prawa strona była zamknięta. Kiedy włączyłem klimatyzację, prawa strona nadal pozostawała zamknięta.

Nie podłączyłem jeszcze accessportu, żeby odczytać kody, ale myślę o tym i mam nadzieję, że to AGS.

Czy AGS kontroluje lewą i prawą stronę grilla osobno? Wczoraj na torze doświadczyłem szybkiego przegrzania, jak mniej niż 5 minut, a temperatury rosły do "H" na wskaźniku i ECU wycofywało zapłon/doładowanie. Kiedy go wciągnąłem, lewa strona AGS była otwarta, ale prawa strona była zamknięta. Kiedy włączyłem klimatyzację, prawa strona nadal pozostawała zamknięta.

Nie podłączyłem jeszcze accessportu, aby pobrać kody, ale myślałem o tym i mam nadzieję, że to AGS.
Nie. Jest jednak poprzeczka, aby kontrolować obie strony jednakowo. Będziesz chciał sprawdzić, czy twój jest prawidłowo podłączony i nie pękł.

@Bugasu@Stratified Dzięki za info! Cieszę się, że tak jest, ponieważ zakrycie połowy chłodnicy jest zdecydowanym czynnikiem przyczyniającym się do mojego przegrzewania się (duh). Wywalę to gówno w ten weekend!

Żaluzje w grillu służą do ogrzewania, chłodzenia i MPG. Kiedy sprzedawcy przeprowadzają certyfikaty na STARS, żaluzje w grillu są promowane jako sposób na poprawę oszczędności paliwa w porównaniu do konkurencji.

Wyjąłem swoje, ponieważ nie lubię plastiku i chciałem, żeby mój intercooler był widoczny... Nie jestem świadomy żadnych zysków ani strat, ale bez niego wygląda na pewno seksownie.

21 - 25 of 25 Posts