Ford Focus ST Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
141 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just installed a COBB catted down pipe and have engine light now, from reading the forum sounds like this is normal?

I can't imagine I'd have to live with an engine light? There must be a fix?

Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
381 Posts
The fix is to either tune to get ride of the code or get a defouler (Which is basically a spacer) for the rear 02 sensor to trick it into getting valid values.
 

·
Registered
Joined
·
660 Posts

·
Registered
Joined
·
141 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
Thanks guys, code reset, if it pops up again will add the defouler.
 

·
Registered
2013 Oxford White Focus ST3
Joined
·
481 Posts
Does the J style O2 sensor restrictor AKA de Fouler go in the front O2 sensor or the O2 sensor towards the rear of the car?
 

·
Registered
2013 Oxford White Focus ST3
Joined
·
481 Posts
Cool, cause that where I put it with the smallest defouler
 

·
Registered
2013 Oxford White Focus ST3
Joined
·
481 Posts
Well it has only been 24 hrs, but I can confirm that there has not been a code thrown in either of the ST's that we install the Vibrant J Style O2 sensor defouler in. Both ST's have the CNT Racing catless down pipe and both ST's are running MBRP Exhaust with a stage 3 map from Cobb. So far so good. We also used the smallest of the 3 defouler insert that was provided.
 

·
Registered
Joined
·
1,715 Posts
if you need to pass inspection, check your readiness monitors (troubleshooting menu on AP). In most states, you can only have 1 readiness monitor "not ready". Just FYI
 
1 - 9 of 9 Posts
Top