Ford Focus ST Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
808 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just got the car done with a big turbo and was tuned on a dyno today. I'm driving home and when I went to do a 3rd gear pull the car started to stumble and stutter and lost powers and wouldn't build more boost any ideas what it could be ?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,152 Posts
Hessiatayion..... this word, I do not know it.
 

·
Registered
Joined
·
808 Posts
Discussion Starter · #4 ·

·
Premium Member
Joined
·
1,152 Posts
did it only do it in third gear that one time, or does it do it pulling any gear now? Definitely wouldn't be driving it under a load until its retuned and fixed.
 

·
Registered
Joined
·
808 Posts
Discussion Starter · #6 ·
It's every gear when I get about 19 lbs of boost. I think it's the plug gap. I will pull them and re adjust the gap to about .025. That's what my tuner wants them at
 

·
Premium Member
Joined
·
1,152 Posts
this brings up the question, if you had it dyno tuned, how the hell didn't it do it on the dyno?

what year is your ST btw? I think we have twinsies.
 
  • Like
Reactions: luichar

·
Registered
Joined
·
207 Posts
this brings up the question, if you had it dyno tuned, how the hell didn't it do it on the dyno?

what year is your ST btw? I think we have twinsies.
Exactly. You should probably have whoever dyno tuned it figure out the issue and take care of it. You did pay for the tuning after all. It should work properly.
 

·
Registered
Joined
·
808 Posts
Discussion Starter · #9 ·
It was the spark plugs. I pulled them and re adjusted the gap and that fixed it. Car runs great now
 
  • Like
Reactions: BetaDnB
1 - 9 of 9 Posts
Top