Ford Focus ST Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I put a dual port turbosmart on my Focus 2+ yrs ago. Had to have the transmission changed (49k mi). Since the dealer did it my cars engine keeps cutting out when aggressively accelerating. No cel's, just cuts out for about a full second then comes right back on again. I took it back twice and they can't find the problem. Now they say it's the bov making it create 32psi that the computer is telling them. They won't work on it anymore till I put the OEM bypass valve back on. The only problem is that I have no idea what I did with the OEM one. I tried searching for one on fordparts.com and can't find it. Called the dealer and they can't find it. I don't think it's even listed. Does anyone know what the OEM part number is for the factory bypass valve?!
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
I put a dual port turbosmart on my Focus 2+ yrs ago. Had to have the transmission changed (49k mi). Since the dealer did it my cars engine keeps cutting out when aggressively accelerating. No cel's, just cuts out for about a full second then comes right back on again. I took it back twice and they can't find the problem. Now they say it's the bov making it create 32psi that the computer is telling them. They won't work on it anymore till I put the OEM bypass valve back on. The only problem is that I have no idea what I did with the OEM one. I tried searching for one on fordparts.com and can't find it. Called the dealer and they can't find it. I don't think it's even listed. Does anyone know what the OEM part number is for the factory bypass valve?!


Yeah send me a prepaid package and a generous 5 bucks if you don't mind for a beer or two and you can have my factory unit if that works for you pm me.
Soil Personal protective equipment Art
 

Attachments

1 - 6 of 6 Posts
Top