Ford Focus ST Forum banner
1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
so hey guys looking for a lil help so i recently install 3"rev 9dp, mbrp 3" exhaust fmic roush intake turbo smart dual port and Stratified tune and i was driving normal not beating down the motor or anything went to accelerate and felt a lil jerk and no boost but i can hear a whistle the turbo trying to spool but getting nothing

help please
 

·
Registered
Joined
·
219 Posts
so hey guys looking for a lil help so i recently install 3"rev 9dp, mbrp 3" exhaust fmic roush intake turbo smart dual port and Stratified tune and i was driving normal not beating down the motor or anything went to accelerate and felt a lil jerk and no boost but i can hear a whistle the turbo trying to spool but getting nothing

help please
Check your fmic piping and check bov. Those are the only things you changed that could be causing a boost leak.


BooSTed Aspirations
 

·
Administrator
Joined
·
14,299 Posts
boost is show the standard back pressure of -10 to -11 but when accelerating it gets to 0 then shows it neg boost pressure
Well that's no boost. So you have a massive boost leak. It should be quite apparent where it is coming from at that point, if you can't build any boost at all. Get someone else to help you rev the car while you poke around, a whoosh of air will be easy to hear outside of it's piping.
 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Well that's no boost. So you have a massive boost leak. It should be quite apparent where it is coming from at that point, if you can't build any boost at all. Get someone else to help you rev the car while you poke around, a whoosh of air will be easy to hear outside of it's piping.
true that will do i know i hear is more on the right side when reving but having a extra body will help alot
 

·
Registered
Joined
·
816 Posts
If it's no boost at all it would be the charge pipe. Blew a few of those off myself and sounds like what's happening to you


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
294 Posts
If you're using the standard worm screw type of hose clamp I'd suggest switching to a T-bolt style. It'll bite much better, but be careful not to tighten too much as it can crush tubing. I also heard that spraying hair spray on the tube first and then putting the silicon/rubber connector on also helps. Never tried it, but hey.
 

·
Registered
Joined
·
219 Posts
If you're using the standard worm screw type of hose clamp I'd suggest switching to a T-bolt style. It'll bite much better, but be careful not to tighten too much as it can crush tubing. I also heard that spraying hair spray on the tube first and then putting the silicon/rubber connector on also helps. Never tried it, but hey.
I've done the hairspray trick. Works so well you can't get that **** back off lol


BooSTed Aspirations
 
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top